قسمتی از متن: چربی ها دو نوع هستند: اشباع و غیر اشباع. هر دوی این چربی ها به ازای هر یک گرم، 9 کالری انرژی تولید می کنند. ولی اثرات این دو بر روی کلسترول خون متفاوت می باشد.چربی اشباع که جامد است، در غذاهای حیوانی و غذاهای فن آوری شده و روغن بعضی از مواد گیاهی از قبیل: روغن خرما، روغن نارگیل و کره کاکائو یافت می شود. این چربی باعث افزایش کلسترول بد می شود و کلسترول وارد خون می گردد.چربی غیر اشباع در روغن زیتون، گردو، آجیل، غذاهای دریایی و تخم مرغ یافت می شود. این چربی برعکس چربی اشباع، باعث کاهش تری گلیسیرید ها (اسیدهای چرب) و افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می گردد و به این طریق کلسترول وارد کبد می شود.چربی های اشباع در دمای معمولی جامد، ولی چربی های غیر اشباع در دمای معمولی مایع هستند.چربی غیر اشباع برای ساخت سلول های مغز، سلامت قلب و نیز برای اعصاب چشم خوب می باشد.
فهرست مطالب:چربی اشباع و غیر اشباع چیست؟ چربی غیر اشباع در چه غذاهایی یافت می شود؟ چربیهای اشباعشده در برابر چربیهای اشباع نشده چربی های بد: چربی اشباع چربی ترنس چربی های خوب: چربی های اشباع شده چربی های مفید عبارتند از: چربی های دارای چند پیوند اشباع نشده چربی های با یک پیوند اشباع نشده «طبقه بندی چربی ها» اشباع و ترانس : چربیهای غیر اشباع اضطراب را کاهش میدهند